masterin.se

2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020

Min nya obsession

söndag 13 oktober 2013
bostadsbristen.se

Ett ämne som står mig varmt om hjärtat att diskutera och läsa om är bostadsbristen. Jag har tidigare skrivit en del om ämnet här på masterin.se och jag har lagt upp bilder från min demonstration tidigare i år. Nu har jag startat en ny blogg om Sveriges bostadsbrist, speciellt situationen i Stockholm eftersom det är den jag känner till. Ta gärna en titt!

Kramar

Sommar

Lördag 9 september 2013

Sommarbilder

Nu nalkas sommaren sitt slut. Det har varit en vacker sommar. Jag har arbetat en stor del av sommaren men även varit ute på lite äventyr och passat på att försöka få lite solbränna då tillfällen har dykt upp. Här är en liten lista på vad jag har varit på för äventyr i sommar:

Vi kom hem från Barcelona för bara en vecka sedan. Där hade vi både sol och regn. Jag tyckte att det var härligt att äntligen få se det spanska fastlandet och det var underbart att få besöka Medelhavet igen, som jag har saknat så.

Här i Södertälje flyter det på... Köksbord, bokhylla och soffa är på plats. Faktum är att jag till och med har fyllt förråden med dryck och snacks och förberett mig inför en liten fest.

Södertälje har sin charm. Jag tycker om Södertälje, men jag känner inte någon stor kärlek, som jag gjorde för Uppsala, Malmö och Göteborg. Södertälje är främst en sommarstad. En vacker stad att vandra i, att bada i, att titta på blommorna i. Men jag känner mig ofta frustrerad över att jag tvingas bo så långt bort från mitt arbete och mina vänner. Jag funderar ibland på att byta arbete och flytta till en annan stad. Eller att bara spara mycket pengar så att det inte är något problem att köpa en bostad (trots att jag inte vill köpa). Jag funderar också på om jag bara är gnällig. Jag menar: jag har en fantastisk etta, i en fin stad, och ett bra jobb, i en annan stad, och pendeln går däremellan - vad är problemet?

Tja, man kanske är perfektionist. Det perfekta hade ju varit att jobba i samma stad som man bor i, tycker jag nog. Eller åtminstone att resan inte var så lång. Men nu är jag tjejen som bor i Södertälje. Det känns fortfarande lite märkligt. Och ibland må jag vara avundsjuk på mina kolleger som bor i Liljeholmen, Solna och Södermalm. Men ingen har en lika fin lägenhet som jag.

Kramar

Livet i Södertälje

Måndag 6 maj 2013

Fint kök

Hej kära vänner!

Nu var det ett bra tag sen vi hördes. Jag hoppas att ni inte har oroat er, utan i stället, tack vare era eminenta slutledningsförmågor, dragit slutsatsen att jag helt enkelt har haft fullt upp med min flytt. Då har ni helt rätt! Jag, som inte har haft en egen lägenhet förut, som inte äger några möbler, som inte har någon bil, som nyligen har börjat arbeta heltid - jag, som flyttar så långt bort har haft mycket mer att göra än vad jag väntade mig.

Den här flytten är förstås ett stort äventyr. Redan innan jag flyttade började prövningarna i form av folk från alla håll som påstod att det var "farligt" att bo i Södertälje. Det klart att jag blev orolig då. Folk sa också att det var allt för långt bort från stan och att hyran var för hög. Det klart att jag tvekade. Jag åkte till lägenheten och tittade. Renoveringen var inte klar på långa vägar, utan ettan var tom, mörk och elendig. Dock kändes det inte farligt i Södertälje. Och framför allt: Inga av mina andra ansökningar hade gett något resultat. Jag står förstås fortfarande i flera bostadsköer och hoppas men det är inte riktigt realistiskt att hoppas på att få bo i Stockholm.

Renoveringen av lägenheten blev klar och jag fick flytta in i en helfräsch etta med nytt kök, fina parkettgolv, stora fönster och snyggt badrum med badkar och handdukstork. Så blev 44 kvadratmeter av Södertälje mitt nya hem.

En vän hjälpte mig att skaffa en säng och några andra vänner hjälpte mig att fixa iordning det viktigaste. Dock tog det lång tid innan jag skaffade ett bord, och någon soffa eller bokhylla finns ännu inte på plats. Men de är beställda! Förberedelserna försenades ytterligare av att jag bara några dagar efter flytten åkte på en skidresa med några jobbkompisar. Det var förmodligen nyttigt att komma iväg från flyttstressen.

Nu börjar jag väl komma till rätta mer och mer. Jag börjar också bli trött på att åka pendeltåg och jag tror att folk börjar tycka att jag är lite bitter som ständigt tjatar om bostadsbristen. En glädjande sak med detta är att jag passade på att ta mig ut och demonstrera under första maj - nu när jag faktiskt hade en fråga som jag brann för. Titta på mina bilder från första maj!

Vacker bild från Södertälje

Kramar

S*tälje?

Tisdag 12 februari 2013

Bild på lägenhet under renovering

Jag kanske flyttar till Södertälje. Folk reagerar negativt och säger att det är långt bort och farligt. Jag säger att det är fint i Södertälje. Framförallt har jag chans att få en jättefin etta. Den kommer att vara helt nyrenoverad, men vi får se... Jag var där och kollade. Blir det bu eller bä? Vissa säger Slöddertälje, jag säger S*tälje eftersom jag inte vet ännu.

Vi hade konferens och fest på jobbet på Berns. Alla hade fina kläder och det var coolt, men jag märkte att många som dricker mycket kan bli odrägliga.

Jag har fortfarande bara en provanställning... Jag funderade på om det verkligen är bra att jag fortfarande inte har fått en fast anställning. Men det kanske är på bästa sätt.

Men man lär sig mer varje dag!

Kramar

Det bästa och sämsta i livet

Fredag 25 januari 2013

fotboll

Här är en intressant övning: Fundera på vad som gör dig lycklig och vad som gör dig olycklig. Ta dig tid och skriv en hel lista. Mycket intressant tidsfördriv exempelvis under bussturer.

Saker som gör mig lycklig:

Saker som gör mig olycklig:

Jag märkte att den positiva listan kan göras hur lång som helst medan det är svårt att sätta fingret på vad som är dåligt i livet. Detta är märkligt eftersom det är så lätt att gnälla. Just nu är en av de roligaste sakerna i livet att spela tjejfotboll. Vi kör varje fredag. Om du är tjej och har tid så häng gärna med! Det kostar 70 kr att vara med en gång.

Idag är jag hemma från jobbet eftersom jag är förkyld. Jag känner mig dock redan bättre, men det är för sent att gå till jobbet nu eftersom klockan närmar sig 14. Det är inte heller någon idé att gå till fotbollen eftersom jag behöver vila upp mig så att jag inte blir sjuk igen direkt. Sammanfattningsvis: det är lite trist men snart kommer jag att må mycket bättre, så det är bra!

Kram!

2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020

UppBILD