masterin.se

2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020

Hans och Gretas sommarstuga

Tisdag 4 december 2012

pepparkakshus

I helgen var jag hos min kompis Kiki på pepparkaksbak. Vi gjorde ett jättefint pepparkakshus. Det var extra spännande eftersom jag aldrig har gjort ett pepparkakshus förut. När jag var liten förbjöd min mamma mig att göra pepparkakshus med motiveringen att de bara blir dammiga och oätbara. Fördelen met att vara vuxen är att man får göra som man själv vill! Å andra sidan har hon säkert rätt i att huset kommer att bli dammigt. Det problemet slipper jag eftersom Kiki fick huset och jag fick en hög ätbara pepparkakor att ta med hem istället. Alla glada.

Just nu är mitt stora problem att det är så kallt ute. Jag har liksom ingen lust att gå ut över huvud taget. Det hade ju varit kul att gå ut på en promenad eller ta sig till gymmet. Nu har jag skaffat mig en flaska glögg istället och sitter inne och myser.

Ha en lugn advent, försök att koppla av!

Bostadskossan

Söndag 11 november 2012

pendeltåg

Det känns lite trångt att bo två i en etta nu. Det besvärar mig också att det är långt till stan och att det ofta är trafikkaos på morgnarna. Ibland har det tagit mig en timme att komma till jobbet. Då hade jag faktiskt lika gärna kunnat bo i Uppsala. Det värsta är ju när man har varit ute sent, tex som när vi var i Globen och kollade på Star Craft II turneringar - då kan det ta två timmar att komma hem.

Jag läste ett intressant öppet brev till Reinfeldt angående bostadsfrågan. Brevet är från Anna, 26 år som flyttade till Stockholm för tio år sedan. Under denna tid har hon haft svårt att skaffa sig ett permanent boende. Hon har fått vandra mellan olika korttidskontrakt med ockerhyra. Hon har också haft svårt att få en dräglig lön. Idag känner hon sig otrygg och förtvivlad.

Det är intressant att se vilka kommentarer detta brev har fått. Vissa människor tycker att Anna får skylla sig själv: hon kan ju skaffa sig en utbildning som ger en högre lön, hon kan flytta till landet, där det är lättare att få en bostad, eller, menar någon, hon kan flytta till Norge där det både går att få en bostad och en bra lön.

Jag tycker inte riktigt om den där "skyll-dig-själv-attityden". Anna frågar vilka som egentligen har rätt att bo i Stockholm och det är en bra fråga: Ska bara de som är utbildade, rika och över 40 få bo i Stockholm? Det är väl självklart att svaret är nej! Däremot är inte poängen att vi ska lägga skulden på Sveriges statsminister. Det intressanta med brevet är att väcka liv i bostadsdebatten. Vad kan vi göra för att förbättra bostadssituationen i Stockholm? För mig kommer det att vara en mycket intressant fråga vid nästa val, som jag vill att både höger och vänster ska svara på.

Jag har gått med i ett antal bostadsköer (eller "bostadskossor" som jag kallar dem) och det är uppenbart att vi har bostadsbrist när man bara kollar på kötiderna. För att få en bra bostad behöver man ha nästan tio års kötid. Jag såg en bostad med ett trevligt läge som de kallade för "paviljong med rivningskontrakt". Paviljong? Det lät trevligt tänkte jag, så jag mailade och frågade vad det betydde. De skrev att en paviljong är det som förut kallades för "barrack" och ett rivningskontrakt är ett sådant som kan gå ut när som helst. Lite frestande men ändå nej tack! Det var förstås många som sökte även den.

Sen sa min pojkvän något som är värt att tänka på: "Det är inte bostadsbrist, det är brist på bostäder som folk vill ha". På sätt och vis är det väl så. Om trafiken bara gick bättre och oftare skulle många fler lägenheter bli "attraktiva". Det hade varit toppen att bo i det här området exempelvis. Kanske vore det inte så dumt att satsa på fler och bättre bussar och större vägar där mer trafik får plats?

Ett annat intressant inlägg i debatten kom nyligen i brevlådan. I den lokala tidningen kan läsas att äldre protesterar mot planer på att bygga ungdomsbostäder intill äldreboendet på Tors backe. För er som inte är bekanta med min del av stan kan jag nämna att Tors backe har ett fantastiskt läge intill pendelstationen. Det vore verkligen inte fel att bo där... Några av de äldre menar att de kommer att känna sig otrygga på grund av ungdomarnas högljuddhet. Själva bygget i sig kommer också att störa de äldre. Sollentunahem säger att om planerna på att bygga ungdomsbostäder stoppas så kommer de att bygga någon form av lägenheter i området i vilket fall. Ironiskt nog tror jag faktiskt att ungdomar kommer störa de äldre mindre än alternativen: Hur störande kan inte skrikiga barn, dräglande hundar och envetna alkoholister vara? Om ungdomarna stör borde de förstås inte få bo kvar! Nå men vad vet jag... Jag är bara glad att de bygger bostäder, jag bryr mig inte om vilken sort det blir, för jag skulle kunna tänka mig att göra en intresseanmälan i vilket fall som helst och jag kommer knappast att störa de äldre.

Däremot känner jag mig inte lika förtvivlad som Anna. Det har blivit ett litet kvällsnöje för mig att sitta och leta bostad. Det får väl ta sin tid. Under tiden ska jag börja spara. Funderade på att öppna ett sparkonto hos Bluestep. Om jag inte köper så mycket skor så kanske jag kan spara ihop till en lägenhet?

Ha så bra, kram, kram

Jobba, jobba!

onsdag 26 september 2012

Så nu jobbar jag varje dag åtta timmar.

Jag var rätt nervös inför att börja jobba men det går riktigt bra. Klart att det var hårt i början att gå upp tidigt, jobba åtta timmar, inte fatta någonting för att allt var nytt och bli förvirrad av alla nya människor. Men det här är en av de roligaste utmaningar jag varit med om på länge.

Alla på jobbet verkar vara snälla. Jag tänkte inte på det innan, men det är väl inte alls självklart att ens kollegor är snälla när man kommer till en ny plats?

Kramar

Malmö!

fredag 14 september 2012

Malmö

Hej på er! Jag åkte alltså på en spontanresa till Malmö förra veckan. Jag tyckte att jag behövde se något nytt och komma bort ett tag så jag tog tåget till Malmö mest för att jag aldrig varit där och det är kul att åka tåg. Det visade sig att Malmö är en fantastiskt trevlig och mysig stad.

Jag har fixat ett galleri från min spontana Malmöresa, ta gärna en titt på magnifika Malmö!

Har ägnat mig åt en del php på sista tiden... Förvånansvärt användbart. Och så har jag skaffat ett jobb. Jag är nu officiellt en mjukvaruutvecklare, tja på måndag alla fall. Spännande!

Why not?

tisdag 4 september 2012

Jag är i Malmö nu, kommer hem i slutet av veckan. Jag hör av mig sen och berättar!

Adjö vackra Uppsala!

lördag 25 juli 2012 kl 17:00
Fyrisån

I fredags avslutades mina sista kurser i Uppsala

Jag gick upp tidigt på morgonen och åkte till pendeltågsstationen. Luften var frisk och skön när jag gick längs perrongen och väntade på det försenade tåget. När det kom väntade jag ytterligare två minuter för att komma med nästa tåg, jag slapp på så sätt den stora trängseln. Vi anlände i lagom tid för att stiga på Upptåget.

Jag älskar Upptåget. Anledningen är att utsikten är fantastisk och tåget glider fram så snabbt men lugnt. Som en mer mogen form av bergochdalbana. (Det gäller bara att få en bra fönsterplats). Turen till Uppsala tar bara 30 minuter så jag hinner varken bli särskilt stel eller uttråkad. Den enda plågan är att man måste betala en massa pengar för att få åka. Lyckligtvis har jag skaffat ett periodskort så jag behöver bara hålla fram det och så kan jag låtsas att jag åker helt gratis. Vi åkte förbi grönt gräs och glada hästar. Solen sken och lovade en vacker dag.

Väl i Uppsala gick jag till busstationen. Vackra blommor kantade vägen och bin eller liknande surrade omkring i planteringarna. Det doftade härligt, nyklippt gräs. Jag såg en kurskamrat från Stockholm vid stationen och jag gick fram och pratade lite.

Sista tillfället i kursen spelprogrammering var väldigt trevligt. Alla grupper presenterade stolt sina spel. Det var intressant att se. Jag må älska presentationer men jag lät de andra prata mest.

Sen åkte jag hem. Nu har jag i någon mening lov. Jag har alla fall tid att ägna mig åt arbetssökandet ordentligt. Jag ägnade mig åt det på fredagseftermiddagen. Egentligen längtade jag efter att träffa vänner men det blev inte alls av.

Jag har min utbildning och den är bra. Det behövs programmerare och jag älskar programmering. Mina erfarna vänner säger att jag har mycket goda utsikter. Men det verkar som om arbetsgivarna tycker att jag kan för lite databaser. Det kommer dock inte vara något problem för min framtid, eftersom jag kan lära mig det som behövs. Det är bara irriterande att jag inte kan känna att min utbildning har gett mig den kunskap jag behöver.

Japp, det är så det är, spännande tider.

Ta det lugnt! kramar!

Några fina bilder från Uppsala

Surrealism

måndag 23 juli 2012 kl 23:21
Dalískulptur

Förra veckan fick jag tag på reservnyckeln, så nu har jag allt jag behöver igen. Förutom denna stora glädje har också haft annan tur: på bussen hittade jag två gamla Kalle Anka-tidningar som ingen verkade göra anspråk på. Dem tog jag!

I helgen var jag, pojkvännen och min mamma och tittade på Dalíutställningen på Edsviks konsthall. Väldigt fin utställning, både Dalíverken och annan konst! Jag kan rekommendera alla att titta på utställningen, men den stänger snart...

Nu är jag i Uppsala ibland och i Sollentuna ibland. Sedan igår har jag varit i Uppsala. Idag åkte jag ut på en cykeltur som blev riktigt spännande. Trots småregn var min mening att åka till stranden, för att kunna hitta när solen infinner sig. Det visade sig dock att jag svängde av åt fel håll. Jag blev en aning förvirrad av detta men jag fick se Gottsuna simhall och Gottsunda centrum, vilket också är intressanta destinationer, så jag menar att det var en lyckad tur.

Kramar på er!

Appropå att människor felar...

onsdag 11 juli 2012 kl 13:45
DOMKYRKAN

Jag har inte hört av mig på ett tag, vilket har sina skäl. Nu är jag klar med alla moment till min examen, jag har fått den sista underskriften. Det tråkiga är att jag i min iver, då jag var vid KTH för att få underskriften råkade tappa bort min nyckel till rummet i Uppsala! Inget äventyr utan trubbel?

Jag skäms väldigt mycket över att jag lyckades slarva bort något så viktigt och jag känner mig rejält korkad. Det postitiva är att jag förhoppningsvis är mer försiktig i framtiden. (Man kan ju hoppas...) I någon mening kan man säga att jag förtjänar att tappa bort nyckeln eftersom jag inte höll ordning på den ordentligt. Min mamma säger också att sådant kan hända vem som helst, så jag behöver inte skämmas så mycket för det.

En reservnyckel är på väg, så allt kommer att ordna sig. Det här har dock inneburit att jag har varit utan min älskade dator ett bra tag, vilket inte alls är roligt. (Min stackars dator är instängd i Uppsala!) Det går bra att pendla alla fall. (Faktum är att jag är lite stolt över att jag orkar pendla hit och dit som en elit.) Förra veckan var det ganska jobbigt för det var mycket på schemat men den här veckan är det ganska lugnt och jag kan stanna i Stockholm de felsta dagarna.

Jag gick och tittade på domkyrkan för några dagar sedan, den var riktigt fin! Jag kan också berätta att jag har lärt mig väldigt mycket på kursen i webbplatskonstruktion. Jag skulle kunna fixa till hemsidan när jag får tid.

Kramar på er!

Kärlek!

fredag 1 juni 2012 kl 21:06
SKYLT I UPPSALA

Nu ska ni få höra! Jag ska bo i Uppsala i sommar och läsa några kurser. Jag åkte dit igår och fixade till mitt rum som jag ska bo i. Jag sov över där. (Och städade!) Så när jag nämnde att jag planerade en resa så var det resan till Uppsala jag tänkte på.

Jag betraktar redan Uppsala som en individ. En individ jag har blivit förälskad i. Jag älskar Uppsala! Det kanske går över förstås... Det är flera som frågar om jag har kompisar i Uppsala. Jag tror inte att jag har det... Men nu är Uppsala min kompis.

Jag kommer att åka till Stockholm då och då och hälsa på. Men vet ni, NI kan åka till Uppsala och hälsa på själva om ni vill. Kom och älska Uppsala ni med!

En kram som tröst för att det regnar hela tiden. I ärlighetens namn ska väl erkännas att det var äckligt regnväder även i Uppsala. (Men jag fick tag på ett fantastiskt paraply!)

Spana!

torsdag 31 maj 2012 kl 15:28
SKÄRMDUMP FRÅN DETRIS

Tja, jag ska bara informera om att jag har en ny flik som heter filer. Kika gärna där!

Sen måste jag berätta att jag har fått en rapport att opponera på, så nu behöver jag inte sitta och oroa mig för det!

Vi får höras, mycket på gång nu!

Saker som händer...

onsdag 25 maj 2012 kl 14:13
Vägarbete

De håller visst på och renoverar vägen utanför. Av någon anledning tycker jag att det är ganska fascinerande att titta på deras arbete och jag tog en liten bild. De renoverar också i skogen vid Rösjön genom att sätta upp anslagstavlor, skyltar och bänkar. De sågar också ner vissa träd. Det är spännande. Jag undrar vem det är som bestämmer över skogen?

Så presentationen är klar och allt är klart inför examen utom opponeringen. Tyvärr finns det fortfarande inte något arbete för mig att opponera på så det är bara att vänta... Det är lite obehagligt att jag inte vet hur länge jag kommer att behöva vänta.

Tur att jag har annat att göra då, jag läser ju kursen pedagogisk och didaktisk forskning I nu. Igår hade vi gruppexamination. Vi satt i biblioteket och diskuterade ett abstrakt från en doktorsavhandling med avseende på syfte, metodansats och så vidare. Lärarna sa att det borde ta runt två timmar men vi satt mycket längre. Annars har jag hjälpt till med att skapa lite frågor för gymnasiematte på sidan Knowzo.se.

Annars planerar jag en resa och funderar på djurrättsfrågor. Jag kommer att berätta mer om dessa saker snart!

Sköt om er!

Min presentation

onsdag 2 maj 2012 kl 21:12
Min exjobbspresentation

Förra veckan höll jag min presentation och den blev riktigt lyckad. Min pojkvän sa att det var den bästa exjobbspresentation han varit på. Det kanske inte säger er så mycket men att jag säger att min presentation är det jag gjort under min studietid jag är mest nöjd med säger kanske något? Det var också det roligaste faktiskt. Gud vad galet det var... blev så himla nervös innan, trodde nästan att jag skulle dö! Och sen blev alla så förvånade att jag hade världens bästa presentation...

Nu är det riktigt skönt väder. I förrgår var jag och två kompisar och spelade lite fotboll och kollade på en valborgseld. Igår var jag ute och solade lite. Idag har jag varit ute och joggat. Det går mycket bättre med joggingen nu, förut kom jag aldrig någonstans faktiskt, nu orkar jag springa lite, lite längre varje gång. Och jag tycker om det, fast jag hatade att springa förut. Jag tror att knepet är att inte ta i så mycket, det behöver inte vara så jobbigt hela tiden!

Kramar

Träd

torsdag 19 april 2012 kl 22:18
Bild på ett fallet träd

Snart har jag min exjobbspresentation! Det ska bli mycket spännande. Annars läser jag pedagogisk forskning på halvtid. Jag har varit lite sjuk ett tag men nu tror jag att jag har blivit bra igen. Jag har också ägnat mig åt att promenera en hel del.

Ett stort, fallet träd är en mäktig syn. När hela trädet, med rötterna och allt, har vält och tagit med sig en bit av marken. Jag har sett många sådana här fallna träd sedan jag började promenera i Edsberg. Jag har till och med vågat mig på att titta hur det ser ut under rötterna på det fallna trädet. Jag har samlat ihop några bilder från de senaste promenaderna i ett bildspel (där kan undersidan av det fallna trädet ses). Jag har börjat tycka mycket om träd. Jag testade att krama några. Det kan ni också testa om ni inte gjort det, för träd är alltid snälla, eller åtminstone aldrig elaka.

Kramar på er också!

Om stavfel...

lördag 11 mars 2012 kl 18:39

Hallå läsare!! Det har stått "Damsugarglädje" i stället för "Dammsugarglädje" i flera år som rubrik till ett av inläggen, utan att någon har reagerat! Ni får gärna säga till om ni hittar nåt som behöver fixas till.

Appropå dammsugare så släppte jag in en dammsugarkille i lägenheten för en månad sedan. Han demonstrerade vad som tydligen ska vara marknadens bästa dammsugare från Lux. Min Angel från Electrolux duger fortfarande men jag kan inte sluta tänka på den han visade mig, den var verkligen något att drömma om. (Han var inte så dum han heller) Det känns dock inte aktuellt att köpa en dammsugare för över 13000 när jag har så få kvadratmeter att dammsuga.

Ha så bra!

Snart klar med exjobbet

lördag 10 mars 2012 kl 11:46
Bild från en grafikkurs

Hejsan!

I tisdags var jag på öppet hus och gjorde reklam för att läsa datalogi vid Stockolms universitet. Jag hade med mig min (fantastiska) dator och visade upp lite grafiska animerade exempelprogram, som den här hästen Bambi på bilden ovan. Vi hade trevligt men det var inte särskilt många som verkade intresserade av att läsa data.

Jag är snart helt klar med exjobbet. Det känns väldigt spännande nu när jag snart får en examen. Det är ju en helt ny upplevelse! Så klart ser jag också fram emot min presentation väldigt mycket. Sedan har jag ju lovat mig själv att få vila lite i lugn och ro, det ser jag också fram emot men jag vet inte riktigt hur jag ska uppfylla löftet...

Annars har jag tyvärr varit sjuk. Jag fick den förfärliga influensan och jag är inte riktigt återställd ännu. Att det tar en sådan tid är delvis mitt eget fel eftersom jag har gått och tränat och kylt ner mig flera gånger och då blivit sämre igen. Men nu ska jag försöka att inte överanstränga mig på ett tag! Just nu är det svårt eftersom jag har en massa vårkänslor och bara vill promenera hela dagarna.

Just ja, jag tycker att det är så himla kul att titta på melodifestivalen och det är tråkigt att ingen vill titta med mig. Kanske vill någon vara med mig och se Eurovision sen?

Kramar till er!

Första inlägget 2012

måndag 6 februari 2012 kl 20:45
födelsedagsfest 2012

Hej älsklingar, nu är det 2012. Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering!

Sedan sist har jag arbetat med exjobbet, vilket snart ska vara klart och jag har arbetat med labbhandledning på KTH. Jag har också i samband med exjobbet fått vara med på några möten med datapedagogikgruppen på KTH, vilket har varit intressant. Annars har jag gymmat, spelat StarCraft och faktiskt träffat vänner också.

Just nu har jag nyligen formaterat datorn. Jag har dual boot med Windows och Ubuntu nu. Tack vare ominstallationen har jag inte spelat StarCraft på länge och jag känner att det bara är positivt - jag var aldrig särskilt bra och la ner allt för mycket tid

För två veckor sedan fyllde jag år. Jag bjöd in lite vänner hit. Det blev väldigt lyckat. Det enda problemet var att jag hade planerat för dåligt och därför fick stå i köket väldigt mycket och fixa mat.

Under mellandagarna åkte vi till Dalsland. På vägen hem bytte vi tåg i Göteborg. Jag gick runt där ett tag och bestämde mig för att jag ska resa dit och se mig om ordentligt snart! Det ska bli spännande. Jag tror att jag ska resa dit utan pojkvännen. För han reser runt utan mig och jag vill göra detsamma någon gång.

Det här året har jag bestämt att det viktigaste är att ha roligt. Det borde vara viktigare att ha roligt än att vara smart.

Vi hörs!

2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020

UppBILD