masterin.se

2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020

Mer tomtar

24 december 2009 kl 22:04
BILD

Idag har jag avinstallerat några av Linux-kärnorna. Jag blev lite rädd när jag upptäckte att jag hade råkat ta bort allihopa. Tur att jag upptäckte det i tid så att jag kunde installera en ny!

Övriga aktiviteter idag var paketöppning, familjekonversation, grötätning, te- och julölsdrickande, uppsamlande av kraft för att orka packa, väskpackning (jobbigt!), sökande efter saker att packa, funderande över vad som ska packas och till slut ett varmt bad. Imorgon åker jag till Dalsland och stannar över nyår. Jag tar min lilla (gulliga) dator med mig, så om jag har tid kanske vi hörs. Min snälla mamma gav mig en ny digitalkamera (den gamla gick sönder för snart ett år sedan), så nu kan jag börja lägga upp bilder med högre kvalitet än de jag tar med mobilkameran.

Just ja! Jag har kommit på ett nytt programmeringsprojekt som ni kommer att få ta del av i framtiden. (Jag nämner det bara för att jag inte ska glömma bort det, men jag tänker inte tala om vad det är ännu!)

hej!

Mer träd

23 december 2009 kl 21:29
BILD

Fotografiet ovan är taget från en promenad för någon vecka sedan. Jag älskar att promenera. Det måste vara en av världens bästa sysselsättningar: man får tid för sina egna tankar, man är i naturen, man får frisk luft, man får motion, man slipper allt annat ett tag. Hm. Allt det där skulle man kunna få på annat sätt men det är något speciellt fantastiskt med att promenera!

För övrigt klarade jag mig riktigt bra igår. Jag sov bra också. Riktigt skönt att inte behöva bli väckt av något oljud utan få vakna av sig själv.

Ha det så bra, imorgon är det julafton!

Mer självkänsla

22 december 2009 kl 21:22

Först ett kort jag tog från Elektrolux skyltfönster. Tyckte leksaksdammsugaren var så söt, ser mer avancerad ut än den jag hade när jag var liten.

BILD

Jag har köpt Mia Törnbloms bok "Du Äger!" som ljudbok. Den handlar om hur man tränar upp självkänslan och poängterar speciellt skillnaden mellan självkänsla och självförtroende. Jag lyssnade klart på cd 1 av 4 idag. Här är citat:

Jag tycker att Mia har en hel del tänkvärt att säga. Jag känner delvis igen mig själv i hennes beskrivningar och jag ska försöka följa hennes råd. Jag kanske beskriver dessa råd och hur det går med dem i ett kommande inlägg (har inte lust nu).

Idag ska jag sova helt ensam hemma hos pojkvännen för första gången... Det har känts så spännande hela dagen!

kram kram

Tips mot tentaångest

15 december 2009 kl 12:00

BILD

En gång före graderingen i taekwondo sa min tränare att vi inte skulle vara rädda för krossen (dvs krossa-plankan-provet), utan tänka "kross är kul, kross är kul" istället. Här kommer Dianas bästa tips på länge:

Tänk bara "Tenta är kul, tenta är kul" när tentaångesten kommer. För faktum är att det kan vara ganska kul att skriva tenta! Man sitter ju i lugn och ro och får ordentligt med tid att tänka på. Lärorikt och intressant. Nästan som att sitta i ett torn och fundera. Och om man inte klarar tentan så gör det inget - då får man ha kul igen på omtentan!

Min rapport i sannolikhetsteori fick bara halvbra betyg för övrigt. Jag känner mig trött på att bedömas av andra. Jag är trött på att plugga jämt och leva för att få bra betyg. Trött på kurslitteraturen. Dags att byta attityd! Jag har kommit på att betyg inte är det viktigaste i livet. Och jag har upptäckt att man lär sig mycket mer om man läser och räknar från andra böcker än kurslitteraturen. Det är helt självklart när man tänker efter: För det första kan två böcker i stället för en bara vara positiv, förmodligen är ingen bok perfekt men två böcker kanske kompletterar varandra. För det andra är alla personer olika, så vilken bok man föredrar är säkert individuellt.

Ni ser, nu har jag verkligen tänkt till!

Sammanfattning:

Ha en trevlig jul!

Digital pianolycka

24 november 2009 kl 17:24

Hejsan!

Jag har inte uppdaterat på ett tag. Det beror dels på brist på tid och dels på tekniska problem.

Här ska ni få se mitt digitalpiano som jag köpte förra månaden, för att kunna öva piano när jag är hemma hos pojkvännen. Det är en Yamaha P-85 och den är underbar. Den har nästan äkta pianokänsla på tangenterna och ljudet är mjukt och vackert.

BILD

För övrigt håller jag på att plugga sanno3 och stokastiska processer2. Snart är det tentor och i övermorgon ska jag hålla presentation om centrala gränsvärdessatsen och stora talens lag för fall då variablerna inte är likafördelade. Det är lite stressigt nu och jag känner lite sådan där prestationsångest... Men jag har lärt mig en hel del denna termin hur det än går med tentorna...

Ha det bra!

Soppa

24 november 2009 kl 17:24

Var hos city-akuten igår och konstaterade att jag hade halsfluss. Fick penicillin mot detta och mår mycket bättre nu. Var hemma hela dagen idag. Jag lagade en ny soppa till lunch gjord på tomat och äpple, recept finns här. Det blev över, så pojkvännen som snart kommer hem ska få smaka om han vill...

Drömmar

7 november 2009 kl 16:07

Jag är trött... Jag skulle vilja ha alla matte- och datakurser avklarade snart så att jag kan börja på något nytt. Jag skulle vilja ha lugn och ro och sitta i ett eget torn och programmera. Jag skulle vilja läsa pedagogik, forska inom pedagogik. Jag skulle vilja använda mina statestikkunskaper till att göra pedagogiska undersökningar. Jag skulle vilja skriva pedagogiska datorprogram. Jag skulle vilja skriva en mattebok - och ett matematikspel. Just ett matematikspel har jag velat skriva i flera år. Jag skulle vilja bli en framgångsrik programmerare och pedagog.

Jag skulle vilja föreläsa. Jag skulle vilja att det fanns personer som vill lyssna på mig. Jag skulle vilja stå och tala inför dessa personer. Att få tala inför publik är egentligen något av det bästa som finns i hela världen. Jag skulle vilja ha elever. Jag känner ibland ett stort sug efter elever. Snälla ge mig elever!

Jag fick en idé just nu: Jag ska börja lära ut mer! Jag ska lägga upp filer på min hemsida! Jag ska sitta på forum och hjälpa folk som vill ha hjälp. Jag ska sitta och redigera på wikipedia osv. Och så ska jag förstås fortsätta att skiva upplysande tankar på min blogg.

ha det bra nu kära elever!

Dammsugarglädje

lördag 24 oktober 2009 kl 13:42

BILD

Idag gick jag och min mamma och köpte en ny damaugare. Vi köpte en helt fantastisk maskin med roterande borste i munstycket som är perfekt för mattor. Jag har testkört och den är helt underbar. Vi har döpt den nya dammsugaren till Ella och Ella fyller 0 år idag! Grattis.

Javaprogrammering 4-ever

måndag 19 oktober 2009 kl 15:36

Jag börjar bli bra på att läsa andras javakod. Efter alla javakurser jag har läst och efter mina erfarenheter av att vara labhandledare i javakursen, efter att ha skrivit en massa reviewer i AI och efter att ha hjälpt till på javaforum börjar det bli ett av mina expertområden. Det är bara trevligt, trevligt, trevligt med massor av java! Men idag måste jag tyvärr ägna mig åt en mycket mindre delikat uppgift: läsa en annan grupps c++-kod. Man kan skriva trevlig kod i c++ men nu har inte personerna i fråga gjort det. Dessutom är jag inte alls van vid c++. Så det är rätt pestråtta.

Det är faktiskt lite tråkigt att jag aldrig har lärt mig c eller c++ ordentligt. Det är ju nästan exakt som java, fast den mysiga känslan saknas. Fast, om jag bekantade mig mer med c skulle jag säkert gilla det bättre. Det bruklar vara så. Det vore roligt för mig att lära mig gilla c och sedan skriva en guide om hur man gillar c. - Utan att någonsin sluta älska Java!

Var ute och joggade idag för övrigt...

Simma, mörker och omelett ...

måndag 29 september 2009 kl 22:05

Idag har jag simmat tusen meter i Sollentunas simhall. Det var länge sedan jag simmade men det gick riktigt bra. Väldigt trevlig simhall för övrigt! På vägen dit och tillbaka tänkte jag på att det börjar bli så mörkt att jag bara måste använda reflex igen, annars kan jag ju bli överkörd.

Jag lagade en omelett idag. Bild på den nedan. Klicka här för receptet på lättlagatd, vegetariskt och god omelett!

Sköt om er nu allihopa! kramar från mig!

Hejsan, hejsan!

måndag 28 september 2009 kl 19:17

Glada nyheter: Jag känner mig inte knäckt längre. Varför då? Därför att jag knäcker! Det är ju faktiskt så att matematik och datalogi inte är allt som betyder något i världen. Man behöver inte bli helt knäckt bara för att man inte gör jättebra ifrån sig på en enda inlämningsuppgift...

För övrigt har jag inte så mycket att säga utom att det har varit härligt, vackert höstväder idag, jag har lite träningsverk överallt (efter att ha klättrat och övat sparkar och slag med pojkvännen), Youtube regerar, jag älskar högklackat och Wasabi är gott...

Jag bakade just 6 st chokladbollar med arraksmak.

Pussar och kramar på er!

BILD

Kosmisk filosofi för knäckta personer

fredag 11 september 2009 kl 09:45

Jag känner mig knäckt för att jag är förkyld och det går dåligt i skolan. Det är ett stort problem att jag tror att jag är mindre värd än andra om jag får dåliga betyg.

Jag skulle vilja försvinna bort nu. Slippa pressen. Slippa andra människor som jag måste jämföras med. Dömande människor. Duktiga människor. Jag orkar ju inte längre. Jag hinner inte med i ert tempo. Jag skulle vilja vara en trollkarl som bor ensam i ett torn och filosoferar och forskar. Jag vet inte hur jag ska göra nu när det känns som om jag är för dålig för att fortsätta studera med de andra.

Något måste göras. Jag vet inte riktigt vad. Jag måste komma på en plan. Jag borde byta attityd. Egentligen borde jag ägna mer tid åt att vara snäll mot mina medmänniskor, det är nog viktigare än att få högsta betyg. Fast vem bestämmer vad som är viktigt? Det gör man väl själv. Men om man vill omrevidera sina åsikter, vad ska man då bygga de nya åsikterna på? Jag behöver en lång, lång stund att fundera på. (Vilket tyvärr krockar med mina planer att plugga extra mycket.) Jag ska ta och se vad som är viktigt att göra inom den närmaste framtiden. När jag har gjort det ska jag fundera på livet.

Jag vet att det kommer sådana här perioder när allt blir fel och man känner sig helt knäckt. De kommer och går. Det går förmodligen över. Vad jag brukar tänka i sådana här situationer är detta: "Bry dig inte om detta, för ingenting spelar någon roll". Det låter kanske pessimistiskt men det är för mig en uppmuntrande tanke. Den bakomliggande idén är följande: När jag var liten frågade jag min mamma vad meningen med livet är. Hon svarade att livet inte har någon mening. Jag accepterade det. Om livet är meningslöst så spelar det inte någon roll om man har ont eller inte, om man lyckas eller misslyckas, om man får bra eller dåliga betyg. Jag menar: man kommer inte få beröm efteråt (när man är död) för att man fick A i sannolikhetsteori2 (om man nu får det). Men ofta känns det som om saker spelar roll. Det känns som om det är bättre att må bra än att må dåligt, som om god mat är bättre än äcklig osv. Så saker tycks ha en mening ur ett kortsiktigt perspektiv men inte ur en kosmisk synvinkel (som jag brukar säga). Därför ska man tänka kosmiskt när man ställs inför motgångar.

Nedan en bild jag tog från en skidbacke som inte ligger så långt från min älsklings hem. Jag gick upp dit själv och njöt av utsikten.

[Bild på natur]

Vi hörs!

Ett rån

lördag 5 september 2009 kl 09:20

Igår pluggade jag sannolikhetsteori nästan hela dagen. Jag tog en liten promenad på Söder på eftermiddagen för att vila skallen lite. När jag gick förbi Vi-affären såg jag en lodis springa iväg med en svart bag på ryggen, förföljd av ett butiksbiträde i röd tröja samt en kille i min ålder. De slutade förfölja efter bara några meter och ägnade istället sin uppmärksamhet åt en annan man, som även han såg ut som en ovårdad lodis. Killen drog i hans jacka och sa att han skulle visa vad han tagit eller något sådant men jag vet inte riktigt.

Jag kände mig lite sorgsen av synen och gick snabbt åt ett annat håll. (Inte en tanke på att ingripa och jaga den stackars mannen) Det börjar ske fler och fler rån här på kort tid. Fast det kanske är så överallt nuförtiden. Jag tyckte synd om rånarna (om det nu var ett rån). Jag blev förvånad att det verkade vara så lätt att komma undan (fast de inte sprang så fort), jag tror medkänslan lät dem löpa. Men jag tänkte även på att det borde vara betydligt enklare att råna en ensam tjej (en sån som jag) än att råna en bevakad butik. Den tanken gör mig lite oroad. Jag bestämde mig för att inte berätta för min familj där hemma om händelsen, för de kanske skulle bli oroliga och därför inte låta mig gå ut själv längre. Jag borde förstås varna dem men de är redan så paranoida så det räcker tycker jag.

Det är tråkigt att det har blivit såhär i samhället tycker jag. Jag skulle vilja passa på att rekommendera alla att läsa boken Hemlös - med egna ord. Den innehåller de bästa texterna från Situation Stockholm. När jag läste den ökades verkligen mitt perspektiv på Stockholm, det är en väldigt tankeväckande och fin bok.

Ha det bra!

Att Börja om

måndag 24 augusti 2009 kl 19:12

Jag är trött. Vet inte om jag har sovit för lite eller om jag håller på att bli sjuk. Har lite ont i huvudet.

Idag var första lektionen på terminen. Kul att träffa lite kompisar.

För övrigt har jag haft ont i högra skuldran och därför tagit det lugnt i en och en halv vecka. Jag känner mig inte så stark nu när jag inte har tränat ordentligt på länge. Jag kan inte alls göra så många armhävningar som jag kunde förut. Jag måste börja om från början med mitt program! Men det är även det som är det sköna med terminstarter: Att börja om från början. (Den här terminen bör jag kämpa mer än föregående!)

Läste ut Thomas Bodströms Rymmaren idag. Jag roade mig just med att sitta och läsa lite recentioner av den på nätet... Enligt så kallade experter är boken inte alls bra; språket är uselt, människorna platta, intrigerna overkliga och karikatyrerna löjliga. Men jag tyckte den var bra på riktigt! Jag kunde knappt släppa taget om boken. Och det är det är väl det som räknas: om man med glädje läser ut en bok är den bra, om man tvingar sig igenom den är den förmodligen mindre bra. Men smaken varierar naturligtvis.

Ha det bra!

Semester

lördag 11 juli 2009 kl 13:10

Hejsan, hejsan! Nu var det en hel månad sedan jag hörde av mig senast. För några dagar sedan kom jag hem från Dalsland där jag var med min pojkvän hos hans familj. Vi hade det jättetrevligt där och jag lärde mig massor. Jag bestämde mig för att inte ta min dator med mig så det kändes verkligen som semester. Så här ser det ut vid akvedukten i Dalsland: BILD

För övrigt har jag jobbat med att formatera om min dator och installera om operativsystem. Ni som inte har hållit på med sådant vet inte hur tidskrävande och frustrerande det kan vara men inte heller hur beroendeframkallande och skönt det är... Från och med igår har jag tre fungerande operativsystem på min stationära dator: Windows XP, OpenSuSe och Ubuntu. Tyvärr verkar det inte gå att få mitt ljudkort att fungera med Linux, men annars fungerar det mesta nu.

Igår försökte jag installera Easy Peasy på min mammas EEE pc men jag fick Grub Geom Error. Snacka om att jag är trött på Grub Error!!

BILD

Ha det skönt nu, snällisar!!

Schrödingers katt

fredag 12 juni 2009 kl 19:27

Nu har jag laggt upp det utlovade Youtubeklippet! Det är en låt som jag har remixat (orginalet heter Hau Hau). Jag har lagt till textremsor eftersom vissa tyckte det var svårt att förstå budskapet.

Sniglar och maskar

fredag 12 juni 2009 kl 18:21

MASK

Idag regnade det.

Tänk om man var en snigel! Då skulle livet se helt annorlunda ut, speciellt om man var en mördarsnigel. Man skulle älska jord och fukt. Gå ut när det regnade. Vara hermafrodit. Om man ville skulle man kunna befrukta sig själv, skapa en hel koloni på egen hand. Man skulle vara kannibal och äta andra mördarsniglar. Undrar om de äter sina egna barn och om de är mycket inavlade?

Sniglar kryper fram när det regnar för att de tycker om fukt. Daggmaskar gör likadant. Jag som trodde att maskar kröp fram för att inte drunkna.

Jag blir fortfarande äcklad av att se maskar. Jag tror att det beror på att jag har för mycket fantasi, tänker mig maskar interagera med mig på obehagliga sätt. Men obehaget kanske i själva verket beror på att jag har för lite intellekt för att kunna identifiera mig med maskarna?

ha det bra kompisar!

Slutfest

fredag 5 juni 2009 kl 21:15

BILD

Grattis alla studenter! Jag såg flera stycken åka omkring idag. Jag tycker faktiskt det är en härlig syn - man minns glädjen och spänningen - frihetskänslan!

Jag har också varit på fest idag. Avslutningsfest på matten. Jag gick hem ganska tidigt - uppenbarligen, jag sitter ju här och skriver. Det har blivit en hel del fester nu, men jag är fortfarande inte alls bra på att festa. Jag vet inte om fester kanske inte är min grej eller om jag behöver öva mer. (Jag har blivit bättre på att dricka lagom med alkohol nu alla fall) Fast är det något att öva på? Ärligt talat gick jag hem från festen idag och kände mig dålig men samtidigt glad att jag dök upp, och avundsjuk på de som är bättre på att umgås men glad att jag har snälla vänner...

Köpte en roman på vägen hem som jag tänker läsa. Det var länge sedan jag läste en roman nu.

ha det toppen mina älsklingar!

Youtubefnatt

tisdag 2 juni 2009 kl 21:30

Idag har jag suttit vid datorn hela dagen. Försökte optimera en labb, tog flera timmar, men det gick inget vidare. Jag chattade lite med några vänner en stund. Nu har jag suttit flera timmar och kollade på Youtube. Jag kollade på massor av olika klipp, jag kunde inte slita mig. Nu är jag yr i huvudet och lite stel i kroppen. Ögonen känns stirriga. Ska öppna fönstret och göra lite gymnastik innan jag går och lägger mig.

Youtube är så fantastiskt... Man får så mycket inspiration. Tack Youtube! Usch vad yr i huvudet jag är... För mycket Youtube... Man borde gå ut i friska luften varje dag - inte sitta vid datorn hela dagen! Annars är livet toppen!

ha det!

ps: ni har väl inte missat min gamla banansång:

Nätverksfilosofi

måndag 25 maj 2009 kl 11:19

Nu sitter jag i skolan och installerar Netbeans på min lilla eeePc.

Lustigt detta: Jag har jättemycket att göra, ändå sitter jag här nu och bloggar i brist på annan sysselsättning. Min instruktör i nätverksteknik på gymnasiet lärde mig detta: "Ta vara på de härliga väntstunderna när datorn laddar sidor eller installerar saker - bli inte frustrerad över att det tar tid utan meditera och ta det lugnt!" - härligt!

Jag gick på promenad med min mamma igår. Hon berättade att ordet "jag" nästan bara finns i indoeuropeiska språk. Hon säger att hon läste en teori om att folk förr i tiden inte hade utvecklat sitt "jag". Det var därför de talade med gudar och dyrkade föremål. De tänkte inte "Nu har jag en plan" utan "Gud gav en vision" eller "stenen talade". Jag vet inte om jag tror på det, men tanken är alla fall fascinerande. I vilket fall är vi nog för egoistiska nu för tiden. Om vi tänkte mindre "jag" skulle vi inte behöva känna så mycket avundsjuka mot andra.

"Jag tänker, alltså finns jag" är en egoistisk tanke. Vad spelar det för roll att man finns och tänker. Huvudsaken borde vara att det finns andra som man kan ha roligt med. Borde vara alltså.

Kan vi inte sluta använda ordet "jag"? Det vore en rolig utmaning. Och nyttig. Om man lyckas uppnår man säkert nirvana.

Ha det bra!

Fest idag för volontärer

fredag 15 maj 2009 kl 15:18

Den här natten sov jag nästan inget... Var irriterad på en vän. Jag tog igen mig en stund på spikmattan på morgonen men hann bara ligga en halvtimme. Pratade med mina kompisar idag om det som irriterar mig. Så bra det är att det finns vänliga människor som man kan fråga om råd!

Det känns ganska ok nu alla fall... Jag och en tjejkompis ska på "avslutningsfest för volontärer" ikväll. Det blir roligt! Hon säger också att hon behöver öva på "sociala aktiviteter" - så extremt lämpligt att vi går dit tillsammans!

Det går inte jättebra med skolan nu men jag ska komma igen. Jag orkar inte koda någon snygg blogg heller just nu, det känns bara bra att kunna skriva av sig lite...

Det viktigaste som finns är att ha bra självförtroende. Om det känns jobbigt tänk bara: "jag är bäst, jag är bäst" - det fungerar ganska bra för mig.

ha det toppen alla - speciellt små och snälla individer!

Kvinnor som bekämpar kvinnor utövar kvinnovåld

fredag 8 maj 2009 kl 19:29

Idag pluggade jag lite på Struts2, ett framework för webbapplikationsutveckling. Men mest hade jag kul med mina kurskamrater.

På vägen hem hade jag en oerhörd tur - vid Medborgarplatsen stod nämligen Gudrun Schyman från Feministiskt Initiativ och höll torgmöte. Jag stannade och lyssnade. Hon sa saker som:

Jag orkar inte skriva så mycket om politik, för då hamnar jag bara i diskussioner och blir plötsligt övertalad att överge mina åsikter. Men en sak är säker: Gudrun Schyman är en skicklig retoriker och i mina ögon en beundransvärd kvinna. Vad var så tursamt då? - Jo, jag fick en jättebra bild:

BILD

För övrigt läste jag och mina kompisar i Metro att tjejvåldet ökar - artikeln berättar om tjejgäng som slår andra tjejer. Terminologin är smått förvirrande, för ibland säger används ordet "kvinnovåld" för att beteckna mäns våld mot kvinnor och ibland för att beteckna kvinnors våld mot män.

Tjejers ökade våldsamhet är tydligen "en olycklig konsekvens av jämlikhetssträvandena", enligt citatet i Metro. Att uttrycka sig så är ganska provocerande tycker jag, det låter ju som om tjejer börjar slåss automatiskt om de får samma lön som mannen! Jag tror snarare att det är såhär: Många vill slåss om de blir arga. En ökad jämställdhet gör att tjejer vågar släppa lös sina känslor mer. Den olyckliga omständigheten är att samhället är ruttet och skapar arga individer - inte jämställdheten i sig.

Det var alla fall dagens skämt: "Akta er för Diana, tänk på att tjejvåldet har fördubblats!"

Apropå kvinnovåld: Vi gick förbi en kille som arbetade för Amnesty nu på eftermiddagen. "Hejsan, vill du hjälpa till att bekämpa kvinnovåldet?", frågade han min kompis. Han sa att han inte hade tid. Jag kände mig lite förvirrade och sa: "Men, sysslar Amnesty verkligen med att bekämpa kvinnor?"

Jag hade förstås min tanke inställd på att det är bra med jämställdhet och att kvinnor känner sig självsäkra och frigjorda. Men jag måste förtydliga nu: det är verkligen inte mer ok för kvinnor att utöva våld än för män.

ha det, kramisar på er!

Jag bor inte i ett rosa hus

torsdag 7 maj 2009 kl 21:53

När jag gick mot skolan idag gick jag förbi ett dagis. Bakom ett galler stod en liten söt flicka. När mannen framför mig passerade henne ropade hon "hejsan", han hälsade tillbaka och gick vidare. När hon tilltalade mig stannade jag och vi pratade en liten stund. Hon frågade mig om jag bodde i ett rosa hus, jag svarade nej.

På förmiddagen jobbade jag i KTH-biblioteket med att ställa tillbaka böcker. Ni vet, dem vi plockade ner i källaren under programmeringstävlingen. "oj, har de fortfarande inte ställt tillbaka böckerna!", utbrast en tjej. Det är på gång... Såhär såg det ut när biblioteket var tomt på både böcker och bokhyllor:

BILD

Nu är faktiskt alla hyllor tillbaka och flera är redan fyllda. Massor av databöcker. Härliga java-böcker! När jag inte langade böcker stod jag och betraktade java-böckerna som frestade mig så. På rasten gick jag fram och smekte några av dem längs ryggen. Jag spanade in en nyare upplaga av en java-bok jag har hemma. Jag drog ut den. Hälsade på den. Gjorde inget snuskigt med den. Jag lånade hem en liten trevlig java-bok, den ska jag mysa med när jag inte har så mycket annat att göra. Men nu har jag jättemånga låneböcker hemma, måste läsa mer så att jag kan lämna tillbaka dem!

ha det, kärlek på er!

Idag publicerar jag hemsidan...

onsdag 6 maj 2009 kl 20:16

Det är svårt för mig att uträtta saker. Jag har talat väldigt länge om att ladda upp en blogg och hemsida på nätet - och jag har funderat på saken ännu längre. Men NU ska jag faktiskt göra det (innan nu var bloggen bara på min håddisk). Den är inte alls perfekt men när man tänker efter: vad spelar det för roll?

I helgen firade vi min mormors 85-årsdag hemma. Det blev mycket vin och jag blev lite yr. Jag och mamma gick till Åhléns efteråt och tittade på sminkavdelningen. Jag testade nästan alla test-produkter som fanns: ögonskugga, eyeliner, mascara, läppstift. Det såg ganska underligt ut runt ögonen. Det mesta var omöjligt att torka bort med pappersservetterna som fanns. Plötsligt kände jag mig generad och sa till min mamma att vi skulle köpa några grejer och sedan gå från butiken. Jag trodde att folk skulle stirra på mig när jag gick hem, men folk verkade snarare undvika att titta på mig. Läskig känsla att plötsligt bli helt osynlig.

För övrigt har jag cyklat i helgen.

BILD

Trött... Kämpade med labben igår kväll.

fredag 3 april 2009

Borde ha börjat tidigare, koncentrerat mig mer och tagit emot hjälp. Bestämde mig för att gå och lägga mig men kunde inte sova. Vaknade tidigt (väcktes av familjemedlemmar vilket är irriterande) och jobbade vidare med labben. Insåg att det var hopplöst för tillfället och kände mig dum. Irriterad över att missa dagens bonuspoäng. Surt som fan kändes det...

Jag gick en promenad och tänkte på ett citat från pojkvännen: "Det är inte hur smart man är som spelar roll utan hur lycklig man är". Men hur ska man kunna vara lycklig om man inte är smart??

Jag kom på detta istället: "Det är inte hur smart andra tror att man är som spelar roll, utan hur smart man själv tycker att man är". Det var en fin tanke. Det fina är att jag känner mig smart som kom på den.

Jag gick till KTH-biblioteket och hjälpte till att flytta ner böckerna inför programmerings VM. Jag hörde att det snart är dags att flytta in datorer men det känns som om någon av motsatt kön med större muskelvolym och med mer energi borde bära omkring med stationära datorer. Å andra sidan, som min kompis sa: någon måste bära tangentborden och mössen.

Jag blev på bättre humör under dagen. Dels av att befinna mig bland en massa härliga programmeringsböcker, snälla människor och framför allt för att solen lyste. Jag lånade tre programmeringsböcker, kunde bara inte låta bli. Nu har jag 6 stycken datorrelaterade låneböcker hemma. Inte en chans att jag orkar läsa alla men alla fall...

På Odenplan stod Gudrun Schyman och höll tal. Det är tydligen val till europaparlamentet den 7 juni. Jag lät min kompis K ta en bild på feministernas ledare.

[Jag och Schyman på Odenplan]

PS: Jag kom på fler visa tankar:

Nu ska jag sova!

Nu är det söndagskväll och jag har inte uträttat så mycket under helgen.

söndag 29 mars 2009 kl 22:05

Jag har varit på ett vidrigt humör. Jag har varit arg på följande:

Alla fattar att jag bara är avundsjuk, jag tror mig inte tillhöra ovanstående mängder fast jag kanske hade velat. Och min stackars kille tillhör flera av ovanstående mängder så han fick ganska mycket skit i helgen. Men idag är jag på bättre humör! För nu tillhör jag faktiskt minst en av mängderna ovan: Jag har nämligen lyckats förstå hur man blåser bubblor med tuggummit. Jag är så glad så kanske jag tillverkar en how-to-video och lägger upp på Youtube - om jag får tid.

För övrigt har jag klippt håret. Det känns som en befrielse.

Hejsan Diana och andra intellektuella individer!

torsdag 26 mars 2009 kl 22:38

Nu, idag, startar min digitala dialog med mig själv. Kommer jag klara av att skriva regelbundet och smakfullt? Vi får se...

Vi hade intressant föreläsning idag. Jag lyssnade och antecknade så bra jag kunde men satt samtidigt och funderade på helt andra spännande saker. Nämligen: javaprogram, termer jag ska slå upp på wikipedia, saker (skolarbeten) jag borde göra snart. Jag beslöt under föreläsningen att jag måste skriva mitt första blogginlägg idag - senare kan jag skriva min hemsida.

Jag följer just nu ett program för att bli bättre på att göra armhävningar. Jag hade först inte tänkt berätta för någon att jag gör detta utan ha det som en hemlighet. Men jag har berättat för några stycken nu. Reaktionen idag från min smarta tjejkompis var underbar:

Då känns det bra igen... Efter att ha känt mig så knäckt av att min smart tjejkompis läst fler poäng i år och klarat laborationerna bättre - samtidigt som jag har varit lite nere.

2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020

UppBILD