Det här receptet har jag experimenterat fram. Resultatet för mig var ganska mjuka pannkakor med knaprig kant, vilket jag gillar. De var dessutom ganska lättstekta.

(Bild på g!)

Morotspannkakor med dinkel (6 st)

ingredienser

  • 1 dl mjölk (gärna havremjölk)

    Instruktioner

    Vispa mjölk, ägg och mjöl ordentligt, gärna med elvisp. Smält smöret i den stekpanna du ska steka i. Riv morötter och ost och om du vill ha lök i så hacka den.

    Blanda till slut allt utom osten, dvs rör smör, kryddor, morötter och eventuellt lök i äggsmeten.

    Stek pannkakorna. Strö lite ost ovanpå pannkakan före vändningen.

    Kommentar

    Jag använde Bregott som matfett. Jag har inte testat det i pannkakor förut men det visade sig fungera bra. Jag gissar att pannkakorna blir goda även om man använder "normala" ingredienser, dvs smör isf Bregott, enbart vanligt mjöl isf dinkel och vanlig mjölk isf havremjölk - men jag vet inte eftersom jag inte testat. Jag stekte på 7:an och hade nästan 1 dl smet per stekning.