Jag älskar paj! Speciellt om pajdegen är mör och det är ordentligt med ost på. Det här receptet blir tre små pajer (Bottendiameter ca 12 cm). Spenaten jag använde var djupfryst hackad bladspenat.

Spenatpaj med lök och ädelost (6 st)

ingredienser

Pajdeg

Fyllning

Instruktioner

Deg

Det viktiga med degen är att inte blanda för mycket.
  1. Hacka smöret och lägg i en bunke
  2. Strö över mjöl och salt och blanda försiktigt
  3. Häll i vattnet och knåda klart med fingrarna
  4. Låt vila i kylen valfri tid

Paj

  1. Hacka och lättstek löken
  2. Klä pajformen/pajformarna med deg
  3. Frivilligt: Förgrädda pajskalen i några minuter för fastare botten (blir bra ändå men lösare)
  4. Strö lök, spenat, hyvlad ädelost och hackad vitlök i bottnen på formarna
  5. Blanda ägg och mjölk
  6. Häll över äggblandningen i pajformarna, ovanpå fyllningen
  7. Riv eller hyvla över ost
  8. Peppra
  9. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. När pajen är klar doftar den gott och kanterna har fått lite färg